overschrijven auto meldcode

Wat moet je met de meldcode van je auto?

Als je net een nieuwe auto hebt gekocht en je wilt deze verzekeren, dan krijg je van de verzekering altijd de vraag wat de meldcode van de auto is. Dit is namelijk een unieke code die je nodig hebt om de verzekering rond te maken. De meldcode auto is verplicht bij alle verzekeraars, het is dus heel erg belangrijk dat je deze bij de hand hebt en er zeker van bent dat je deze in je bezit hebt.

Waar kun je de meldcode auto vinden?

overschrijven auto meldcodeDat het belangrijk is om de meldcode bij de hand te hebben als je een nieuwe auto wilt gaan verzekeren mag duidelijk zijn. Er zijn verschillende manieren om dit te achterhalen. De eerste optie is om naar het chassisnummer te kijken. Dit nummer is meestal onder de motorkap te vinden, maar kan bij jouw auto ook op een andere plek zichtbaar zijn. Vaak kun je op basis van het kenteken controleren waar je het chassisnummer kunt vinden bij jouw auto. Zodra je weet waar dit nummer te vinden is, kun je meteen ook de meldcode achterhalen. De laatste 4 cijfers van het chassisnummer zijn namelijk de meldcode van jouw auto.

Er zijn ook nog andere opties om de meldcode te achterhalen. Zodra de auto namelijk is overgeschreven op jouw naam kun je op de website van het RDW de meldcode achterhalen. Dit doe je door in te loggen met je DigiD gegevens. Vervolgens kun je daar zien wat de meldcodes zijn van de auto die op jouw naam geregistreerd zijn. Als je de nieuwe auto zojuist op jouw naam hebt gezet, dan zal die er ook tussen staan. Je kunt dan direct de auto verzekeren en mee de weg op gaan. Je kunt de verzekering het beste regelen voordat je de auto op gaat halen bij de verkoper. Door even contact met hem of haar te leggen kun je de meldcode gemakkelijk achterhalen.

Let wel op! Zodra de auto op jouw naam staat, is het belangrijk dat deze ook verzekerd is! Het is zeer gevaarlijk om zonder verzekering de weg op te gaan. Daarnaast kan het je een fikse boete voor onverzekerd rijden opleveren. Voorkom dit dus altijd! Maar het is voor jezelf natuurlijk ook niet bepaald een prettig idee om onverzekerd rond te rijden. Je moet er toch niet aan denken dat er iets zou gebeuren. Ga je een nieuwe auto ophalen zorg dan dus altijd dat je de meldcode hebt en dat de auto goed verzekerd is.