Wat is acupunctuur eigenlijk? 

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van acupunctuur hebben gehoord. Hoewel de meeste mensen wel bekend zijn met de term zien we dat er veel onduidelijkheid bestaat over wat acupunctuur precies is. Omdat acupunctuur veel voordelen met zich mee weet te brengen is het handig om toch even goed stil te staan bij de vraag: wat is chinese acupunctuur eigenlijk?  

Acupunctuur is een techniek waarbij beoefenaars specifieke punten op het lichaam stimuleren. Vaak wordt dit gedaan door het inbrengen van dunne naalden door de huid. Het is een van de praktijken die in de Chinese geneeskunde worden gebruikt. 

De voordelen van acupunctuur

Het is steeds meer duidelijk dat acupunctuur veel voordelen met zich mee weet te brengen voor onze algehele gezondheid. De resultaten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen erop dat acupunctuur kan helpen bij het verlichten van pijn die vaak chronisch van aard is. Hier kan je denken aan lage-rugpijn en pijn aan de nek. Het kan ook helpen bij het verminderen van spanningshoofdpijn te verminderen en migraine te voorkomen.  

Dit is de reden dat acupunctuur een prima optie is voor mensen met chronische pijnHet huidige onderzoek laat zien dat acupunctuur werkt door bepaalde drukpunten aan te spreken in het lichaam. Door deze drukpunten aan te spreken is het dus mogelijk om van diverse soorten klachten af te komen. Mocht ook jij last hebben van chronische klachten dan is het zeker geen verkeerd idee om acupunctuur eens een kans te geven!