Buitenmuur gevelisolatie kan veel energiekosten schelen

muur isolatie buitenAls men isolatie van een woning overweegt, dan is dit meestal om de energiekosten te drukken of EPC waarde van de woning te verbeteren. Er zijn bijvoorbeeld opties om de isolatie van de spouwmuur te realiseren. Maar men kan ook vanaf de buitenkant de gevel isoleren. Er wordt dan isolatiemateriaal aan de buitenkant van de woning geplaatst, ie heet ook wel buitenmuur isoleren, en daaroverheen wordt een nieuwe gevel geplaatst.

Het heeft dus 2 doelen. Ten eerste zal de woning beter geïsoleerd zijn en ten tweede zal de buitenkant van de woning (de gevel) er weer als nieuw uit komen te zien. Voor de mensen die de gevel willen renoveren en direct willen profiteren van extra isolatie is dit dus een zeer interessante optie. Zo wint u er op 2 vlakken aan.

Crepi en gevelbepleistering

Als een buitenmuur moet worden voorzien van isolatie, dan wordt daar overheen vaak crepi of gevelbepleistering geplaatst. Dit geeft een mooie en nette uitstraling en is goed betaalbaar. Nadat het isolatiemateriaal aan de buitenkant van de woning is geplaatst, zal dit netjes worden afgewerkt met crepi, dit wordt er als het waren opgesmeerd. Het geeft een mooie uitstraling en heeft daarnaast nog diverse andere voordelen. Zo kan bijvoorbeeld bij wat oudere woning er vrijwel onmogelijk nog vocht doortrekken naar de binnenmuren en de voegen kunnen niet meer opvriezen.

Wat kost gevelisolatie?

Natuurlijk is het altijd interessant om extra kosten te besparen, maar de investering moet het uiteraard wel waard zijn. De prijs voor gevelisolatie kan variëren en is van een aantal zaken afhankelijk. voor gevelrenovatie Antwerpen heeft u overigens redelijk wat keus. Zo wordt er meestal een prijs berekend op basis van de oppervlakte. Gemiddeld zijn deze kosten ergens tussen de €80 en €125. Het is altijd verstandig om een specialist in te schakelen om eens te komen kijken naar uw woning, zo kan er een offerte op maat worden opgemaakt en kunt u ook eens gaan vergelijken voor de beste deal.