Billboards in de mooie havenstad in Rotterdam

Met meer dan een half miljoen inwoners is het niet zo vreemd dat adverteerders Rotterdamse billboards inzetten voor hun reclamecampagne. Rotterdam is onderdeel van de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Deze regio telt ruim 2 miljoen inwoners.

Havenstad Rotterdam

Rotterdam, de stad waar alles valt en staat met water dankt zijn naam aan de dam in de veenrivier de Rotte. Ooit bevond de grootste haven ter wereld zich in Rotterdam, dat is niet meer maar het is wel nog steeds de grootste en belangrijkste van Europa.

Rotterdamse vernieuwing en modernisering

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van de binnenstad verwoest, dit heeft ervoor gezorgd dat Rotterdam een bron is geworden voor vernieuwende en moderne architectuur. Een stad die eigenlijk niet te vergelijken is met welke andere stad in Nederland dan ook. Wie denkt aan Rotterdam denkt aan de Erasmusbrug, wolkenkrabbers, kubuswoningen en sinds enkele jaren ook aan de bijzondere Markthal.

Adverteren in Rotterdam

Rotterdam kent vele mogelijkheden om te adverteren, buitenreclame blijft onverminderd populair. Dit type reclame hoort bij de dynamiek van de stad, aldus de gemeente Rotterdam. Wel moet het binnen de perken blijven.

Reclamegebieden Rotterdam

De gemeente heeft Rotterdam opgesplitst in diverse reclamegebieden om een wildgroei aan reclames te voorkomen. Zo kent Rotterdam drie verschillende zones wat betreft reclames. Namelijk de reclamezone, het welstandsvrije gebied en de reclamearme zone. Iedere zone kent zijn eigen regels omtrent buitenreclame.

Vergunningvrije reclame

Niet iedere stad kent vergunningvrije reclame, Rotterdam wel. Vergunningvrije reclame is vooral ontwikkelt voor ondernemers en eigenaren van vastgoed. In de reclamegids kun je makkelijk opzoeken of jouw reclame uiting hier in aanmerking voor komt.

Lichtvervuiling door billboards in Rotterdam?

Lichtvervuiling is een relatief recent fenomeen, ook in Rotterdam. Lichtvervuiling betekent het te erg verlichten van de omgeving op een niet natuurlijke manier. Hierdoor wordt ons slaapritme verstoord, op eenzelfde manier als middels het licht van je telefoon maar ook schopt het het ritme van de natuur in de war.

Billboards en ook andere typen buitenreclamen zoals abri’s dragen bij een lichtvervuiling in het straatbeeld. Rotterdam heeft daarom alle regels omtrent lichtreclame vastgelegd in het document ‘Nadere Regels Reclame met Verlichting 2020’.

Overweeg jij billboards in te zetten in de gemeente Rotterdam? Maar zie je door alle bomen / regels het bos niet meer? One Media helpt je graag verder.