Ben jij als ondernemer goed verzekerd?

Als je nog niet zo lang bezig bent met je bedrijf heb je hier misschien niet heel veel tijd aan besteed. Of je nu een MKB bedrijf hebt, of als zelfstandige werkt er zijn meerdere soorten verzekeringen die je kunt afsluiten. Veel keuze is er op dit gebied.

Er zijn veel verschillende verzekeringen, maar de meest belangrijke is toch wel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Alhoewel andere verzekeringen ook erg prettig kunnen zijn als ondernemer. Met een dergelijke verzekering worden schades die je bijvoorbeeld bij een opdrachtgever maakt vergoed. Toch wel fijn ondernemen. Deze schades kunnen enorm oplopen, overweeg dit dus zeker voor je bedrijf. Het hoeft niet een hele grote investering te zijn, die natuurlijk ook weer met je winst van je bedrijf te verrekenen is. Je kunt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken via het internet, of advies inwinnen.

Schade

De schades die je tijdens je werkzaamheden maakt kunnen enorm oplopen. Misschien denk je daar als ondernemer liever niet aan, maar het is wel verstandig om het wel te doen. Het hangt natuurlijk van de branche af waar je in zit. Bepaalde branches hebben nu eenmaal meer ongelukken. Maar ook als je klanten voornamelijk particulieren zijn is zo’n verzekering belangrijk om te hebben. Want daar kun je uiteraard ook schade maken. Je breekt misschien wat van een hoge waarde tijdens je werkzaamheden. Er kan in een particuliere woning natuurlijk ook van alles kapot gaan. Doe je veel zaken met particulieren? Overweeg dit dan ook zeker!

Wintermaanden

Als u een pand heeft waar klanten regelmatig over de vloer komen, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook aan te raden. Alles wat er binnen uw bedrijfspand gebeurd, is uw verantwoordelijkheid als ondernemer. Je kunt dan denken aan letselschade als iemand bijvoorbeeld struikelt over een snoer in uw pand. Dit kan langdurig letsel opleveren met grote schade. Ook zou iemand bijvoorbeeld kunnen uitglijden op uw parkeerplaats omdat u niet gestrooid heeft tijdens de wintermaanden. Uw bedrijf zou dan in theorie aansprakelijk gesteld kunnen worden als er schade is ontstaan.